bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Kore za Tortu»Čokoladna patišpanj kora za tortu

Čokoladna patišpanj kora za tortu

Adrian AleksandrovAdrian Aleksandrov
Kuvar
51228014
Čokoladna patišpanj kora za tortu
Fotografije: Anonymous
1 / 3
01/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
1
"Najukusnija domaća torta se pravi sa ručno pripremljenom patišpanj korom, samo kažemo"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo belanca na gustu penu.

Žumanca pomešam sa čokoladom i šećerom i mutimo dok ne dobijemo mekan krem. U ovaj krem dodajemo brašno, prašak za pecivo, mutimo dok smesa ne postane homogena.

Počinjemo da dodajemo belanca u porcijama, mešamo polako da smesa ostane mekana.

Pokrivamo okrugao pleh papirom za pečenje, namažemo sa malo ulja i sipamo smesu.

Pečemo na 180 stepen oko 15-20 minuta. Ostavljamo da se ohladi i odvajamo koru od papira.

Kora je mekana i može se iseći na dva dela.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
53
40
30
20
10
Oceni: