Paprike punjene tikvicama i sosom

05/12/2018
"Leto na tanjiru! Brzo i ukusno jelo sa samo nekoliko sastojaka "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano101
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 3 komada, krupnije
  • tikvica - 1 koma
  • ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • luk - 1 mala glavica
  • origano
  • so
  • biber
  • nadev
  • jaja - 2 komada
  • sir - 30 g, izmrvljen
  • parmezan - 2 supene kašike
  • kačkavalj - 30 g, a posipanje
  • sos
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 200 ml
  • voda - 400 ml
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • sok od limuna - po ukusu
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike isečemo na dva dela i očistimo od semenki. Poređamo u pleh, obilno namazan uljem.

Luk i tikvicu očistimo, sečemo tikvicu na kockice. Ugrevamo 2 supene kašike ulja u tiganju, propržimo luk, tikvicu, posutu solju, biberom i origanom. Kad omekšaju gotovo je, skidamo sa vatre i pomešamo sa umućenim jajetom, mrvljenim sirom i parmezanom.

Kašikom punimo paprike, sipamo 100 ml vode i pečemo 20 minuta dok se jaja ne stegnu. Vadimo, posipamo odozgo rendanim kačkavaljem na male trakice i vraćamo na 6-7 minuta dok ne porumeni samo odozgo.

Pripremamo sos tako što u posuti umutimo jaja sa svežim mlekom, kiselim mlekom, brašnom.

Mutimo žicom, sipamo pola količine vode, dodajemo so i malo bibera.

Kuvamo na umerenoj vatri, mešamo dok se ne zgusne, pred kraj dodajemo i preostalu vodu dok ne dobijemo željenu gustinu.

Posolimo i dodajemo sveže isceđen limun. Serviramo porciju paprika na mlečnom sosu, posutu peršunom.

Mnogo, mnogo ukusno, čak i dijetalno.

Recept je moja improvizacija :)

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar