Način pripreme
Paprike isečemo na dva dela i očistimo od semenki. Poređamo u pleh, obilno namazan uljem.
Luk i tikvicu očistimo, sečemo tikvicu na kockice. Ugrevamo 2 supene kašike ulja u tiganju, propržimo luk, tikvicu, posutu solju, biberom i origanom. Kad omekšaju gotovo je, skidamo sa vatre i pomešamo sa umućenim jajetom, mrvljenim sirom i parmezanom.
Kašikom punimo paprike, sipamo 100 ml vode i pečemo 20 minuta dok se jaja ne stegnu. Vadimo, posipamo odozgo rendanim kačkavaljem na male trakice i vraćamo na 6-7 minuta dok ne porumeni samo odozgo.
Pripremamo sos tako što u posuti umutimo jaja sa svežim mlekom, kiselim mlekom, brašnom.
Mutimo žicom, sipamo pola količine vode, dodajemo so i malo bibera.
Kuvamo na umerenoj vatri, mešamo dok se ne zgusne, pred kraj dodajemo i preostalu vodu dok ne dobijemo željenu gustinu.
Posolimo i dodajemo sveže isceđen limun. Serviramo porciju paprika na mlečnom sosu, posutu peršunom.
Mnogo, mnogo ukusno, čak i dijetalno.
Recept je moja improvizacija :)