Pileći rolat sa šunkom, mariniranim krastavčićima i kačkavaljem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
100
659
03/01/2019
"Prefinjeno jelo za kulinarske estete!"
Priprema35 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno75 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano85
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso se iseče tanki, ali ne do kraja, rastvara se kao knjiga. Dva filea se oforme tako. Poređaju se na streč foliju, odozgo se prekrivaju drugom folijom i blago se istucaju da se istanje još malkice.

Poređaju se čvrsto jedno do drugog i blago se preklope tako da se pri uvijanju oblikuju u rolat. Preko mesa posipam so, biber, ređamo šunku, krastavčiće i kačkavalj, pažljivo uvijam.

Gotov rolat uvijam u aluminijumsku foliju, koju sam namazala uljem sa unutrašnje strane i posolila. Uvijam čvrsto kao bombonu. Stavljam da se peče u rerni.

Za to vreme sečem krastavac i paradaju, poređam i ukrašavam po želji. Gotov rolat ostavljam da se malo ohladi i oštrim nožem sečem na porcije.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar