Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Guščija džigerica na roštilju

Guščija džigerica na roštilju

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Guščija džigerica na roštilju
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Kuvanje
2 min.
Ukupno
14 min.
Porcije
4
"Delikates, koji će osvojiti vaša čula"

Potrebni sastojci

  • guščija džigerica - 4 kriške, 80 g svaka
  • so - 2 - 3 prstohvata
  • šećer - 2 supene kašike, smeđi
  • biber - po ukusu
  • so - krupnija, u ljuspcama za posipanje
  • kriške - od francuskog hleba, prepečene za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo roštilj, dobro je da koristimo borove grančice ili ćumur.

Guščiju džigericu vadimo iz frižidera i očistimo od žilica uz pomoć oštrog noža i prstiju. Odmah zatvorimo hermetički ili dobro uvijamo u streč foliju da se ne ukuseli i potamni, ostavljamo da dobije temepraturu 12-15 stepeni.

Za to vreme vatra treba da bude mnogo slaba, da ćumur bude slab užaren i rešetka da se stavi nisko.

Komade guščije džigerice natrljamo sa malo soli, šećera i bibera i pečemo kratko sa svake strane dok ne dobije boju po želji. Boju brzo dobija zato pazite da ne zagori.

Imajte u vidu da će od džigerice da kaplje po ćumutu i moguće je da se rasplamsa, ako je ćumur ugrejan. Zato pazite da se ne izgorite.

Priprema se veoma brzo i jednostavno, ali treba da ste spretni.

Odmah poređajte svako parče koje je dobilo tamnozlatnu boju na krišku francuskog hleba, pospemo krupnijom soli i serviramo tople.

Po želji možemo posuti redukovanim slatkim vinom ili drugim slatkom od voća ili sosom.

Delikates, koji će osvojiti vaša čula.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: