Način pripreme
Pripremamo roštilj, dobro je da koristimo borove grančice ili ćumur.
Guščiju džigericu vadimo iz frižidera i očistimo od žilica uz pomoć oštrog noža i prstiju. Odmah zatvorimo hermetički ili dobro uvijamo u streč foliju da se ne ukuseli i potamni, ostavljamo da dobije temepraturu 12-15 stepeni.
Za to vreme vatra treba da bude mnogo slaba, da ćumur bude slab užaren i rešetka da se stavi nisko.
Komade guščije džigerice natrljamo sa malo soli, šećera i bibera i pečemo kratko sa svake strane dok ne dobije boju po želji. Boju brzo dobija zato pazite da ne zagori.
Imajte u vidu da će od džigerice da kaplje po ćumutu i moguće je da se rasplamsa, ako je ćumur ugrejan. Zato pazite da se ne izgorite.
Priprema se veoma brzo i jednostavno, ali treba da ste spretni.
Odmah poređajte svako parče koje je dobilo tamnozlatnu boju na krišku francuskog hleba, pospemo krupnijom soli i serviramo tople.
Po želji možemo posuti redukovanim slatkim vinom ili drugim slatkom od voća ili sosom.
Delikates, koji će osvojiti vaša čula.
Prijatno!