Način pripreme
Skuvamo pileće meso, posle ga odvojimo od kosti (ako je neophodno) i isečemo na male parčiće.
Dinstamo sitno isečen luk u više ulja oko minut, dodajemo isečeno zelje (ja koristim napareno ili zamrznuto) i pola šolje pilećeg bujona.
Kada provri stavljamo alevu papriku i ostale začine, osim soli. Uključujemo rernu na 200 stepeni bez ventilatora.
Operemo pirinač i dodajemo ga u šerpu. Dodajemo potrebnu količinu bujona, ako je neophodno i vruću vodu prema uputstvu na pakovanju pirinča.
Kod mene je odnos bio 1:2 i dodala sam dve šolje bujona. Solimo po ukusu i prebacujemo u posudu za pečenje.
Pečemo oko 30 minuta, dok pirinač ne bude polu gotov.
Na dvedeset petom minutu pripremamo preliv. U kiselo mleko stavljamo sodu da nakisne i dodajemo u umućena jaja, a posle brašno i so.
Prelivamo ravnomerno i pečemo još oko 15 minuta, ne menjanjući temperaturu.
Gotovo jelo isečemo na kvadrate i serviramo sa kiselim mlekom.