Brioš sa tečnom čokoladom

05/01/2019
"Znate da ne možete da odolite ovom jedinstvenom slatkom hlebu, zato se nemojte protiviti, nego uživajte "
Priprema25 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano86
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kvasac - 1 kesica /suv/
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 5 - 6 supenih kašika
  • so - 2 prstohvata
  • maslac - 3 supene kašike
  • sveže mleko - 200 ml
  • tečna čokolada - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite testo od belog brašna, prosejanog zajedno sa jednom kesicom kvasca, dodajte dva jajeta, umućena viljuškom, 5-6 kašika šećera, 2 prstohvata soli, 3 kašike mekanog kravljeg maslaca i toplo sveže mleko.

Stavite testol u posudu, uvijte ga providnom folijom i ostavite da nadođe dok se ne udvostruči.

Podelite testo na 4 dela. Svakik deo razvucite na brašnom posutoj radnoj površini na tanku koru debljine 2-3 mm.

Način oblokovanja:

Prvi razvučen list stavite u pleh, prečnika 30 cm sa dnom koje se ne lepi ili na papir za pečenje.

Namažite listove ravnomerno tečnom čokoladom. Ređajte, stavljajte na svaki sledeći list i ponovo namažite čokoladom. Na poslednji list nemojte stavljati krem.

U centru napravite krug sa ne mnogo velikom čašom. Od ocrtanog kruga prema spoljašnjem kraju isecite 16 trouglova. Uvijte dva po dva, uzimajte rukama. U isto vreme desnom rukom parče uvijte na desno, a levom u levo po dva puta.

Svaki zrak na kraju savijte prema unutra ka dnu pleha. Naprskajte sa dve kašike svežeg mleka. Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni. Ja sam pekla sa ventilatorom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar