Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Doneri»Zdrav domaći doner

Zdrav domaći doner

Dayana NikolovaDayana Nikolova
Pomoćnik kuvara
196110
Zdrav domaći doner
Fotografije: Dayana Nikolova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Nemojte braniti deci da jedu doner, nego im pripremite zdrav domaći doner"

Potrebni sastojci

  • tortilje - 2 komada, od integralnog brašna (spelta ili druga vrsta)
  • pileći file - 200 g
  • zelena salata - 3 lista
  • paradajz - 1/2 komada
  • krastavci - 1/2 komada
  • crveni luk - 1 glavica
  • ceđeno kiselo mleko
  • mirođija
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • so
  • biber
  • univerzalni začin za pile
* merne jedinice

Način pripreme

Za sos od belog luka:

Ceđeno kiselo mleko sipamol u teglu. Oljuštimo beli luk i stino iseckamo, sipamo ga u mleko.

Svežu mirođiju operemo i takođe sitno iseckamo, nakon toga dodajemo u mleko. Na kraju stavljamo so i maslinovo ulje i dobro pormešamo.

Sos je gotov.

Nadev:

Pileći file sečemo na žilijen i začinimo solju, biberom i univerzalnim začinom za pile. Stavljamo tiganj da se dobro ugreje (treba da bude sa dnom koje se ne lep, da ne bismo koristili masnoću nikakvui).

Kad bude gotovo stavljamo piletinu da se peče sa obe strane. Kad bude gotovo u istom tiganju ćemo napraviti i luk. Prethodno ga isečemo na krugove i stavljamo u tiganj da se malo zapeče.

Za to vreme pripremamo preostale stvari za nadev - oljuštimo i isečmo krastavac, isečemo i paradajz, a zelenu salatu iskidamo.

Pileće meso takođe sitno isečemo. Kad sve bude gotovo i izvadimo luk iz tiganja u njega stavljamo prvo jednu tortilju, nakon toga drugu samo da se ugreju.

Stavljamo ih u veliki tanjir, namažemo sosom od belog luka i počinjemo da ređamo povrće po izboru. Nakon toga savijamo tortilje da nadev ne ispadne i da naš zdravi doner je gotov za konzumiranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: