Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Sipa sa sosom od paradajza

Sipa sa sosom od paradajza

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Sipa sa sosom od paradajza2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Niste do sad spremali sipu - evo dobre prilike da je napravite"

Potrebni sastojci

  • sipa - 600 g, male sipe
  • luk - 1 glavica
  • praziluk - 1 struk
  • šaragrepa - 1 komad
  • paprika - 1 zelena
  • sirće - 1/2 šolje
  • beli luk - 10 čenova
  • so
  • biber - po ukusu
  • beli biber
  • lovorov list - 2 komada
  • paradajz - 2 velika
  • menta - 1 kašika, listovi
* merne jedinice

Način pripreme

Veoma dobro operite sipe i očistite ih, odstranjujući tanke membrane sa glave i rascepite oči - na taj način izlazi mastilo iz sipe.

Stavite sipe u šerpu, prelijte sirćetom i dodajte zrna crnog i belog bibera, nekoliko istucanih čenova belog luka i malo soli. Poklopite i ostavite da se kuvaju, dok potpuno ne omekšaju na tihoj vatri. Nakon toga isecite sipe na parčiće veličine oko 1 centimetar.

Zagrejte masnoću u širokom tiganju i zapržite iseckan luk, praziluk i beli luk. Dodajte isečene šargarepe i papriku, a nakon što omekšaju blago - i očišćen i na sitno isečen paradajz. Spustite lovorove listove i ostavite sos da vri dok se ne raskuva.

Dodajte sipu zajedno sa tečnošću u kojoj se kuvala. Ostavite jelo da se kuva oko 7 minuta i začinite solju, mlevenim biberom i belim biberom.

Servirajte sipu sa sosom od paradajza sa garnirungom od salate i posutu listovima mente.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: