Ćureća janija sa lukom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77023
06/01/2019
"Skoro kao pileća, ali nekako bogatija, aromatičnija, ukusnija "
Priprema35 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno105 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano574
  • Pregledi tokom meseca31
  • Pregledi tokom sedmice15
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ćureće meso - 3 bataka
  • luk - 3 srednje glavice
  • ulje - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • začini - čubar, peršun, so, biber
  • voda - tek toliko da prekrije batake
* merne jedinice

Način pripreme

Batake skuvamo u posoljenoj vodu oko sat vremena. Isečemo luk na polumesece, odvojimo kosti sa skuvanih ćurećih bataka. Isečemo i peršun na krupno.

Luk blago zapržimo. U bujon, u kome smo kuvali batake, stavljamo meso, zaprženi luk.

Dodajemo alevu papriku i čubar, biber i peršun.

Bujon treba samo da prekrije meso i luk. Ostavljamo da vri na laganoj vatri oko pola sata.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar