Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečurke u maslacu»Šitake pečurke dinstane u maslacu, vinu i belom luku

Šitake pečurke dinstane u maslacu, vinu i belom luku

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Šitake pečurke dinstane u maslacu, vinu i belom luku
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Kombinujte ove aromatične pečurke sa odgovarajućim aperitivom i uživajte u ukusu"

Potrebni sastojci

  • pečurke šitake - 260 g
  • beli luk - 4 čena
  • maslac - 30 g
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • belo vino - 100 ml, suvo
  • so - po ukusu
  • soja sos - 3 - 4 kapljice
  • sok od limuna, sveže isceđen
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite pečurke. Isecite ih na komade, koren možete odvojiti pošto je žilaviji.

Rastvopite maslac sa maslinovim uljem na umerenoj vatri i stavite isečene pečurke da se dinstaju poklopljuene 8-10 minuta.

Stavite beli luk, isečen na tanke kriške, so po ukusu i sipajte vino i kapljice soja sosa. Ostavite posudu otvorenu 3-4 minuta, nakon toga ponovo poklopite i dinstajte još 15 minuta ili dok pečurke potpuno ne omekšaju pečurke.

Kad budu gotove skinite sa vatre i promešajte sa sokom od limuna. Po želji začinite biberom i iseckanim peršunom.

Na ovaj način šitake pečurke budu mnogo krte, tope se u ustima i ukusne su i same po sebi. Idealne su za jedan aperitiv, predjelo ili prilog.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: