Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Sudžuk»Sudžuk od magarećeg mesa

Sudžuk od magarećeg mesa

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Sudžuk od magarećeg mesa
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
150 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
300 min.
Porcije
1
"Isecite ga na tanko i jedite ukusno"

Potrebni sastojci

  • magareće meso - 5 kg
  • slanina - 1, 5 kg
  • biber
  • kumin
  • šećer - 5 g
  • so - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Kada se pravi sudžuk od magarećeg mesa on o treba da ima i deo slanine, budući da je samo meso mnogo suvo.

Slanina, koja treba da se stavi u meso dodaje se 300-400 g na kilogram magarećeg.

Meso se čisti od žila, sklanja se masnoća i seče se na parčiće.

Slaninu takođe sečemo na parčiće.

Stavljamo začine i dobro promešamo.

Ostavlja se sat-dva, a može i ceo dan i nakon toga se dobro umesi.

Creva se napune i nanižu se na štap.

Ostavljaju se na provetrivom mestu da se suše, s vremena na vreme se prelaze oklagijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: