Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Đuveč»Jagnjetina na seoski način u đuvečari

Jagnjetina na seoski način u đuvečari

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k417
Jagnjetina na seoski način u đuvečari
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 3
07/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
3
"Obična jagnjetina je neobično ukusna kada je napravljena na seoski način"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 600 - 700 g
  • krompir - 500 g
  • luk - 2 glavice
  • praziluk - 1 struk
  • paradajz - 1 konzerva (mala tegla)
  • nana
  • aleva paprika
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isečemo na parčiće. Krompir oljuštimo i isečemo na kocke.

Praziluk i luk očistimo i njih isečemo na sitno.

Uzimamo đuvečaru, sipamo ulje i posipamo prazilukom i lukom. Preko njih spremne isečene parčiće jagnjetine.

Prethodno pospemo svako parče uljem i nakon toga posipamo solju, biberom, alevom paprikom i nanom.

Preko začinjenog mesa poređamo i isečen krompir i nakon toga sipamo teglicu paradajza.

Ako nije dovoljno paradajza sipamo i malo vode. Odozgo posipamo čubrom i zatvaramo poklopcem.

Stavljamo u rernu da se peče dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: