Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Čips»Čips od tikvica i parmezana

Čips od tikvica i parmezana

DesyDesy
Početnik
12
Čips od tikvica i parmezana
Fotografije: Desy
2 / 3
07/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Koliko god da ga napravite neće biti dovoljno, zato što će svi želeti da ga probaju"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • parmezan - 1 šolja, narendan (ili druga vrsta tvrdog kačkavalja)
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operite tikvice i narendajte ih na sitno rende (bez semenki).

Ocedite ih dobro (ja sam u šaci iscedila deo vode, posle sam ostavila na kuhinjskom ubrusu da upije ono što je preostalo).

Dodajte narendanu šargarepu.

Pomešajte narendane tikvice i šargarepu s parmezanom. Dodajte biber (ja sam dodala i malo ljute aleve paprike, imrovizujte).

U posudu za pečenje pokrivenu papirom stavljajte po jednu kašiku smese. Pritisnite svako parče čipsa zadnjim delom kašike, da bude pljosnato (vidite na slici).

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 15 minuta dok krajevi ne budu dobro prepečeni.

Izvadite čips iz rerne i ostavite da se ohladi, nakon toga pažljivo odlepite sa papira i prebacite u posudu za serviranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: