Gusta čorba sa povrćem i kinoom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
08/01/2019
"Zdrav predlog za ručak da ga napravite za sve kod kuće "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano274
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice13
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • luk - 1 komad
  • šaragrepa - 1 komad
  • grašak - 1 šolja, iz konzerve
  • kinoa - 3 - 4 kašike
  • pirinčano brašno - 1 kašika
  • ulje - 3 kašike
  • so
  • biber
  • kari
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Kinou (3-4 kašike) operemo, prelivamo vodom i skuvamo. Kada je gotova, ocedimo od vode. Luk (1 komad) i šargarepu (1 komad) očistimo, operemo i isečemo na sitno.

U ulju (3 kašike) i malo vode, stavljamo da se dinstaju isečen luk i šargarepa zajedno sa graškom iz konzerve (1 šolja).

Kad uvri tečnost, posipamo biber, so i kari po ukusu. Sipamo toplu vodu i kuvamo čorbu dok povrće ne bude gotovo.

Tada dodajemo skuvanu kinou, isečen svež peršun i zgusnemo čorbu pirinčanim brašnom razređenim sa malo vode.

Ostavljamo čorbu da vri kratko i serviramo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar