Način pripreme
Dobro isperite kinou hladnom vodom. Oprana kinoa i voda se stavljaju u šerpicu (poklopljenu) i kuva se poklopljeno na srednjoj vatri otprilike 15 minuta dok ne omekša. Po želji dodajte kockicu bujona od povrća ili pečuraka.
Dok se kinoa kiva stavite luk, beli luk i biljno ulje u pokrivenu šerpicu i dinstajte ih na srednjoj vatri 5 do 8 minuta ili dok se blago ne karamelizuju.
Dodajte celer i šargarepe i kuvajte još 5 minuta uz često mešanje.
Dodajte paprike, tikvice, paradajz i jednu čašu vode ili bujona. Dodajte kumin, čili u prahu, korijander, alevu papriku i origano. Kuvajte poklopljeno 10-15 minuta ili dok povrće ne omekša.
Dodajte skuvanu kinou i so po ukusu. Pospite korijanderom i izrendanim sirom, ako želite, i odmah servirajte.
Lagano jelo sa kinoom i povrćem je veoma ukusno.