Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Pečena bundeva»Pečena bundeva sa kokosovim brašnom i urmama

Pečena bundeva sa kokosovim brašnom i urmama

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Pečena bundeva sa kokosovim brašnom i urmama
Fotografije: Mina Dimitrova
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Izazovan predlog za sve koji vole voćne deserte - zaljubićete se u miris"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g
  • med - 2 supene kašike
  • maslac - 2 supene kašike
  • kokosovo brašno - 5 supenih kašika
  • urme - 1 šolja, očišćene od koštica
  • voda - 2 - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu oljuštimo i očistimo. Isečemo je na male komade i operem. Poređamo je u odgovarajući pleh ili posebne posudice.

Naprskamo vodom i pokrijemo aluminijumskom folijom. Stavimo u rernu na 20-30 minuta.

Vreme pečenja zavisi od debljine komada i od toga koliko želite da bude meka. Rastopite maslac i pomešajte ga sa medom.

Izvadite pleh iz rerne, namažite bundevu smesom od meda i maslaca, pospite kokosovim brašnom i prethodno sitno iseckanim urmama i vratite da se peku još 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: