Način pripreme
Očistite pečurke, luk i beli luk. Isecite ih na sitno.
Zagrejte ulje na umerenu temperaturu u dubokom tiganju i izdinstajte pečurke, luk i beli luk oko 15 minuta, uz povremeno mešanje. Začinite origanom i solju. Ako je sir, koji ćete koristiti, mnogo slan, izostavite so.
Nakon što omekšaju pečurke, dodajte sir i 3 kašike kisele pavlake. Promešajte dok se ne rastope. Dodajte 100 ml svežeg mleka. Promešajte i kuvajte još oko 2 minuta. Sklonite sa ringle.
Napravite Bešamel tako što umutite jaja sa kašikom kisele pavlake. Dodajte brašno i dobro promešajte. Razredite sa 400 ml svežeg mleka. U odgovarajućoj posudi istopite maslac na umerenoj temperaturi na ringli.
Dodajte mleko sa jajima i neprestano mešajte dok se ne zgusne. Začinite muskatnim oraščićem i solju.
Poređajte u posudu za pečenje sloj kora za lazanju. Sipajte sos Bešamel, odozgo sipajte sos s pečurkama, Poređajte drugi sloj kora za lazan ju i opet ponovite sa sosom Bešamelom i sosom s pečurkama. Na poslednji sloj kora sipajte samo sos Bešamel i pospite obilno narendanim kačkavaljem.
Ispecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
Isecite lazanju ostavljajući je malo da se ohladi i servirajte.