Način pripreme
Lepo operemo krompir i skuvamo ih cele. Gotov krompir oljuštimo i izrendamo. Začinimo solju, sušenim peršunom, čubrom po ukusu. Dodajemo jedno umućeno jaje, prezle i kriške hleba, potopljene u sveže mleko i dobro oceđene.
Dodajemo sitno iseckane viršle i kašičikcu praška za pecivo. Lepo umesimo i ako je potrebno dodajemo još prezle. Od dobijenog testa oblikujemo 3-4 lopte.
Uzimamo loptu od smese od krompira - testo i stavljamo na polietilenska foliju dobro polsutu brašnom. Odozgo na smesu od krompira sipamo brašno, stavljamo drugu foliju i pritiskamo dlanovima ili razvučemo oklagijom.
Od dobijene kore, posute brašnom isečemo kalupom okrugle ćuftice. Uvaljamo dobro u brašno i pržimo u umereno ugrejaom ulju.
Vadimo rešetkastom kašikom i ostavljamo na rešetku da se ocedi višak masti.
Ukusne su i tople i hladne sa sosom po ukusu.