Svinjski zalogaji sa prazilukom i šargarepom

11/01/2019
"Teško, teško, dajte vina, jer ovi zalogaji od svinjetine mnogo piju "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano89
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g
  • šargarepa - 2 komada
  • praziluk - 2 komada
  • ulje - 3 supene kašike
  • maslac - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
  • biber
  • origano
  • majčina dušca
  • lovorov list - 3 - 4 komada
  • crveno vino - 70 ml
  • paradajz pire 1 - 2 supene kašike
  • voda - za dosipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso sečemo na zalogaje srednje veličine. Ugrevamo tiganj i maslac i propržimo meso sa obe strane.

Dodajemo sitno iseckan praziluk i šargarepu, isečemo na kmadiće. Treba i njih da propržimo. Polsipamo solju, biberom, origanom i majčinom dušicom. Kad povrće omekša, sipamo vidno i ostavljamo na tihoj vatri da ispari tečnost.

Dodajemo paradajz pire, promešamo i dodajemo vodu iz dva puta. Probamo. Ako je potrebno dodajemo još malo soli. Stavljamo i listove lovora.

Jelo ostavljamo da se krčka ispod poklopca, s vremena na vreme mešamo i ako meso nije gotovo dodajemo malo vode. Dobijamo ukusno i krto meso, idealno za čašu crnog vina!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar