Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Magerica - jagnjeća supa na grčki način

Magerica - jagnjeća supa na grčki način

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Magerica - jagnjeća supa na grčki način
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
44
"Umesto kurban čorbe pripremite Magericu - videćete da će vam se ona mnogo dopasti A najtačniji recept ćete naći ovde"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - od 1 jagnjeta, kuvane i isečene
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • pirinač - 50 g
  • mladi luk - 1 veza
  • zelena salata - 1 komad
  • limun - 2 komada
  • jaja - 2 komada
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U ugrejanom maslinovom ulju propržimo sitno iseckan luk. Dodajemo iznutrice i mirođiju. Mešamo nekoliko minuta i dodajem smesu u bujon od kuvanja.

Dodajemo pirinač i kuvamo 20-ak minuta. Dodajemo opanu i iskidanu zelenu salatu, nastavljamo da kuvamo još 10 minuta.

Skidamo supu sa vatre i zapržimo umućenim jajerom i sokom od dva limuna. Začinimo biberom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: