Način pripreme
Prosevamo brašno i stavljamo ga u posudu. Pravimo udubljenje u sredini brašna i stavljamo jaje, prstohvat soli i prstohvat šećera. Dodajemo majonez nakon toga.
U kiselo mleko stavljamo sodu i promešamo kašikom, ostavljamo da nadođe. Dodajemo unutra kiselo mleko. Izmrvimo sir i dodajemo i njega. Zamesimo meko testo.
Mesimo na brašnom posutoj radnoj površini i napravimo loptu. Razvijemo je oklagijom i posipamo brašnom odozgo da se ne lepi, ako je potrebno.
Kora koju razvijemo ne treba da bude tanka. Sečemo je na pravougaonike. Ostavljamo testo da odstoji.
Stavljamo ulje u duboku posudu na vatri. Pržimo u ugrejanom ulju dok ne budu gotove, okrećemo sa obe strane. Kad se ulje dovoljno ugreje, smanjujemo jedan stepen.
Od ove koliičine dobijamo 9-10 pogačica.
Neka vam je slatko!