Domaći integralni hlepčić

12/01/2019
"Ako jednom probate ovaj integralno i veoma koristan hleb, teško ćete poželeti drugi "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano147
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • integralno brašno - 1 kg
  • kvasac - 1 paket (on je oko 40 g)
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica (preporučujemo braon)
  • čubar - 1 kašičica
  • voda - 600 ml
  • ulje - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipamo brašno, čubar, so i šećer. Kvasac prethodno rastvorimo u vodi dok ne nadođe. Voda ne treba da bude hladna, nego mlaka.

Od suve smese napravimo udubljenje u koje uz postepeno mešanje sipamo ulje i vodu sa kvascem.

Postepeno zamesimo testo. Kad bude gotovo stavljamo ga u kalup, prethodno namazan uljem. (Lepo je da kalup bude od onih za rolate, da bi testo moglo da dobije oblik hleba. Ali to je po želji. Svako može sam da izabere kalup).

Ostavljamo testo da nadođe oko 20 minuta pokriveno krpom. Nakon toga ga stavljamo u rernu, prethodno ugrejanu na 50 stepen oko 15 minuta.

Nakon toga pojačamo rernu na 180 stepeni sa ventilatorom i pečemo oko sat vremena (zavisi od toga kakva vam je rerna. Svako može sam da vidi kada je hleb gotov).

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar