Način pripreme
Operemo paprike i ispečemo ih. Nakon toga ih stavljamo u šerpu i poklopimo da se popare, tako će se lakše ljuštiti.
Isečemo beli luk na kriške, a peršun sitno.
Oljuštimo papriku i poređamo u pleh u koji smo prethodno sipali malo ulje.
Posolimo, pospemo sa malo bibera i ponovo sipamo ulje. Luk očistimo i isečemo, dodajemo i njega na papriku.
U dubokoj šerpi ugrevamo 3-4 supene kašike ulja i dodajemo beli luk, ne pržimo, nego ostavljamo koliko da pusti miris.
Nakon toga dodajemo paradajz iz konzerve, promešamo dobro, posolimo i začinimo biberom.
Ostavljamo tako na kratko, pre nego što skinemo dodajemo šećer i tek onda skidamo sa vatre.
Prelivamo paprike sosom, posipamo iseckanim peršunom i stavljamo u rernu, ostavljamo na bar 20 minuta da upiju sos.
Vadimo, izrendamo sir odozgo i serviramo.