Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pečene paprike»Pečene paprike u plehu sa sosom od paradaza i sirom u rerni

Pečene paprike u plehu sa sosom od paradaza i sirom u rerni

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Pečene paprike u plehu sa sosom od paradaza i sirom u rerni
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Vadite najveći pleh koji imate, zato što ćete želeti da pojedete mnogo ovih paprika"

Potrebni sastojci

  • crvene paprike - 1 kg
  • paradajz - 1 konzerva, samleven
  • beli luk - 1 /2 glavice
  • luk - 1 glavica
  • peršun - 1 veza
  • šećer - supena kašika
  • sir - 100 g
  • ulje
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo paprike i ispečemo ih. Nakon toga ih stavljamo u šerpu i poklopimo da se popare, tako će se lakše ljuštiti.

Isečemo beli luk na kriške, a peršun sitno.

Oljuštimo papriku i poređamo u pleh u koji smo prethodno sipali malo ulje.

Posolimo, pospemo sa malo bibera i ponovo sipamo ulje. Luk očistimo i isečemo, dodajemo i njega na papriku.

U dubokoj šerpi ugrevamo 3-4 supene kašike ulja i dodajemo beli luk, ne pržimo, nego ostavljamo koliko da pusti miris.

Nakon toga dodajemo paradajz iz konzerve, promešamo dobro, posolimo i začinimo biberom.

Ostavljamo tako na kratko, pre nego što skinemo dodajemo šećer i tek onda skidamo sa vatre.

Prelivamo paprike sosom, posipamo iseckanim peršunom i stavljamo u rernu, ostavljamo na bar 20 minuta da upiju sos.

Vadimo, izrendamo sir odozgo i serviramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: