Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Punjeni Šaran»Šaran sa heljdom

Šaran sa heljdom

Fat BertaFat Berta
Džedaj
63714750277
Šaran sa heljdom1 / 2
13/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
5
"Užasno ukusan šaran, dodajte vino po izboru i jedite sa zadovoljstvom"

Potrebni sastojci

  • šaran - 1 komad, veći
  • luk - 2 glavice, crni
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • heljda - na oko, u zavisnosti od šarana
  • prezle
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Šaran se očisti, opere i osuši. Balgo se posoli.

Za nadev skuvajte heljdu na tihoj vatri u duplo više vode, nego što je njena količina - kuvanje se nastavlja dok tečnost ne ispari.

Uporedo s tim zapržite u masnoći iseckan luk i dodajte skuvanu heljdu. Začinite solju i biberom i napunite šarana ovim nadevom pa ga zašijte.

Stavite ga u namazanu posudu za pečenje i namažite ga i spolja. Ako vam je ostala heljda možete da je rasporedite oko šarana. Stavite punjenog šarana da se ispeče u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko 45 minuta ili dok ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: