Način pripreme
Brze, jednostavne i ukusne pogačice sa heljdom i leblebijama.
U posudi se viljuškom umute jaja. U kiselom mleko se promeša soda i prašak za pecivo da se aktivira i sepa se u smesu od jaja.
Dodaje se ulje, vurda i sve se promeša.
Dodaje se heljdino brašno, posle i brašno od leblebija, promeša se kašikom da se dobiej gusto testo, ne mesi se.
Na papir za pečenje u tepsiji se kašikom oblikuje 7 komada zdravih malih pogačica.
Odozgo se premazuju uljem četkicom, tako što se na taj način zaglađuju za bolji spoljašnji izgled i posipa se susamom.
Pogačice sa heljdom se peku u zagrejanoj rerni na 180°C dok se ne dobije zlatkast aboja, otprilike 20 minuta.
Kada su tvrde kada se odozgo pritisnu, znači da su gotove.
Serviramo pogačice sa heljdom i leblebijama za ručak ili za doručak.
Prijatno!