Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Male pogače»Pogače sa heljdom i leblebijama

Pogače sa heljdom i leblebijama

Pogače sa heljdom i leblebijama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
7
"Pogače sa heljdom i leblebijama - zdrav recept jednoh vremena"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 5 supenih kašika
  • so - 1 ravna kašičica
  • vurda, sitan sir - 3 supene kašike
  • ulje - 4 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • heljdino brašno - 100 g
  • brašno od leblebija - 3 supene kašike
  • ulje - za premazivanje
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Brze, jednostavne i ukusne pogačice sa heljdom i leblebijama.

U posudi se viljuškom umute jaja. U kiselom mleko se promeša soda i prašak za pecivo da se aktivira i sepa se u smesu od jaja.

Dodaje se ulje, vurda i sve se promeša.

Dodaje se heljdino brašno, posle i brašno od leblebija, promeša se kašikom da se dobiej gusto testo, ne mesi se.

Na papir za pečenje u tepsiji se kašikom oblikuje 7 komada zdravih malih pogačica.

Odozgo se premazuju uljem četkicom, tako što se na taj način zaglađuju za bolji spoljašnji izgled i posipa se susamom.

Pogačice sa heljdom se peku u zagrejanoj rerni na 180°C dok se ne dobije zlatkast aboja, otprilike 20 minuta.

Kada su tvrde kada se odozgo pritisnu, znači da su gotove.

Serviramo pogačice sa heljdom i leblebijama za ručak ili za doručak.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: