Dinstana riba sa limunom i peršunom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70513
13/01/2019
"Ukusno, lagano i zdravo - aromatična dinstana riba sa limunom i peršunom "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano104
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • riba - 1 kg
  • peršun - 2 vezice
  • limun - 1 komad
  • ulje - 1/2 šolje
  • beli luk - 3 lena
  • masline - 7 - 8 komada
  • so
  • biber
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Riba se očisti, opere i iseče na parčiće, posoli se, posipa se biberom i ostavlja se da odstoji jedan sat.

Nakon toga riba se dinsta zajedno sa belim lukom, isečenim na male krugova u prethodno zagrejanoj masnoći.

Preliva se vodom i kuva se oko 15 minuta. Vadi se pažljivo i stavlja se u tanjir. Posipa se sa malo soka od limuna i začinjava se alevom paprikom i iseckanim peršunom.

Jelo se servira sa kriškama limuna i maslinama.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar