Pileća čorba sa bulgurom

13/01/2019
"Na vatri se krčka pileća čorbica sa bulgurom i kladimo se da nemate strpljenja da je probate "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano25
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g
  • bulgur - 150 g
  • sušene pečurke - 10 g vilin prsten
  • maslac - 50 g
  • ljute paprike - 1 komad, suva
  • biber - 1 kašičica, u zrnu
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 4 čena
  • so
  • peršun - 1/4 veze
  • limun - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Lepo operemo pileće batake i u šerpi ih prelijemo hladnom vodom, koliko da ih pokrije. Dodajemo zrna bibera i celu ljutu papriku.

Skuvamo pileće batake i odvojimo od kostiju.

Sipamo u čašu suve pečurke vilin prsten i prelijemo ih vrelom vodom. Poklopimo čašu i ostavljamo ih na pola sata da omekšaju.

Iseckamo luk i beli luk i propržimo u maslacu u dubokoj šerpi.

Dodajemo pečurke vilin prsten oceđene od vode i propržimo ih. Nakon toga sipamo proceđeni pileći bujon i dodajemo meso od bataka, odvojeno od kostiju.

Sipamo bulgur u čorbu. Ostavljamo da se krčka na tihoj vatri dok se bulgur ne skuva. Na kraju dodajemo iseckan peršun.

Serviramo čorbu sa kriškom limuna i ljutom paprikom za boju i ukus.

Prijatno! slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar