Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća Supa»Zapržena pileća čorba sa bulgurom

Zapržena pileća čorba sa bulgurom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
313841k93
Zapržena pileća čorba sa bulgurom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 3
20/04/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Korak po korak spremamo ovu ukusnu pileću čorbu sa bulgurom - hajde sa nama"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • ulje
  • bulgur - 100 g
  • spanać - 200 g
  • pileće meso - 1/2 tegle
  • suvi začini - 1 kašika, miks
  • čubar
  • biber
  • so
  • jaje - 1 komad
  • kiselo mleko - 150 g
  • brašno - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se očisti i iseče na sitno. Šargarepa se oljušti i opere. Narenda se. U šerpu se stavlja ulje da se zagreje.

Dodaju se luk i šargarepa, da se zaprže. Dodaje se bar dva litra voda i bulgur.

Spanać se opere i seče na trakice.

Meso se iskida na mrvice. Dodaje se u čorbu. Dodaje se miks povrća i čubar. Začinjava se solju i biberom.

Sprema se zaprška. U tiganj sa dnom koje se ne lepi se razbija jaje. Dodaju se kiselo mleko i brašno. Meša se.

Stavlja se na ringlu, pri čemu se neprestano meša žičanom mutilicom. Kada se zgusne i zagreje, kutlačom se dodaje bujon od čorbe i nastavlja se mešanje. Zaprška se dodaje u pileću čorbu.

Ostavlja se dok cela pileća čorba sa bulgurom i zaprškom ponovo ne provri.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: