Pileća kavarma sa pavlakom i povrćem

13/01/2019
"Kako da izdržiš na salatama kada se u kuhinji kuva aromatična pileća kavarma sa pavlakom i povrćem "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano114
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo pileći file i začinimo ga soja sosom, slatkim vinom, medom, bosiljkom i biberom. Ostavljamo da odsotji neko vreme.

Isečemo luk, šargarepu, pečurke, paprike i beli luk krupnije, sipajte ih u šerpu sa dnom koje se ne lepi i dinstajte sa malo vode i ulja na vatri.

Kad povrće bude skoro gotovo dodajte i pileći file. Njemu nije potrebno mnogo vremen, potš na ovaj način postaje krtije.

Sipajte pavlaku za kuvanje, mešajte neprestano.

U malo vode dodajte 2 supene kašike brašna, mešajte malo po malo i dodajte od gotovog sosa. Nakon toga sipajte u kavarmu da se malo zgusne.

Začinite jelo biberom, bosiljkom i karijem.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar