Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Punjena jaja»Punjena jaja sa topljenim sirom

Punjena jaja sa topljenim sirom

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
8920674
Punjena jaja sa topljenim sirom
Fotografije: Albena Atanasova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Ne možete da pogrešite sa ovim predjelom, kao i sa pićem uz njega"

Potrebni sastojci

  • jaja - 8 komada
  • topljeni sir - 100 g
  • majonez - 1 kašika
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • kačkavalj - 20 g
  • ljutenica - 4 kašike
  • čubar - 5 g
  • so - 5 g
  • aleva paprika - 5 g
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja operite dobro i stavite u odgovarajuću posudu da provru. Kuvajte dok ne budu tvrda. Ohladite i oljuštite svako.

Nakon toga isecite na dve približno jednake polovine svako jaje. Izvadite pažljivo žumanca u odvojenu posudu. U njih dodajte majonez, so i kiselo mleko.

Kačkavalj narendajte i dodajte u žumanca, majonez i kiselo mleko. Na kraju stavite i topljeni sir. Sve to pomešajte, izgnječite i mešajte dok ne postane homogeno.

Dobija se gusta lepljiva smesa. Njom pomoću kašičice ili šprica napunite mesta gde su bila žumanca. Ako vam ostane smese stavite je oko polovina punjenih jaja.

Skroz odozgo pospite čubrom i alevom paprikom. Stavite po malo ljutenice kao završetak.

Dobija se interesantno predjelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: