Pileće šnicle sa začinima i belim lukom na roštilju

15/01/2019
"Kombinacija začina koja budi apetit u trenutku "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano97
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle izlupamo da ostanu sočne. Operemo hladnom vodom i osušimo.

U velikoj posudi ili plehu pomešamo suve začine (selen, ruzmarin i čubar), prethodno opran ili izmrvljen. Promešamo pažljivo.

Dodajemo beli luk (prethodno izgnječen u avanu), so, biber, ljutu papriku i ponovo lepo promešamo. U dobijenu smesu uvaljamo jednu po jednu šniclu, natrljamo je sa svih strana.

Stavimo ih u odgovarajuću posudu sa poklopcem ili u kesu i stavljamo u frižider na bar 30 minuta da se začine.

Kaf odstoje u začinima dovoljo vremena, namažemol ih obilno maslinovim uljem i možemo ponovo ostaviti u frižideru (najbolje celu noć) ili da ukljućimo roštilj da se ispeče.

Pečemo u ugrejanoj roštilju, prethodno namazanim slaninom.

Kad se lepo ispeku sa jedne strane, okrećemo na drugu da se ispeku i sa druge.

Serviramo tople sa odgovarajućom salatom i dobro ohlađenim pivom ili vinom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar