Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle sa začinima i belim lukom na roštilju

Pileće šnicle sa začinima i belim lukom na roštilju

ZoriZori
Guru
7272345k206
Pileće šnicle sa začinima i belim lukom na roštilju
Fotografije: Zori
2 / 4
15/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Kombinacija začina koja budi apetit u trenutku"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 1.5 kg
  • beli luk - 6 čenova
  • selen - 1 kašičica, suv
  • ruzmarin - 1/2 kašičice, suv
  • čubar - 1 kašičica, sub
  • ljuta paprika - 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • paprike - 2 komada, zelene paprike za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle izlupamo da ostanu sočne. Operemo hladnom vodom i osušimo.

U velikoj posudi ili plehu pomešamo suve začine (selen, ruzmarin i čubar), prethodno opran ili izmrvljen. Promešamo pažljivo.

Dodajemo beli luk (prethodno izgnječen u avanu), so, biber, ljutu papriku i ponovo lepo promešamo. U dobijenu smesu uvaljamo jednu po jednu šniclu, natrljamo je sa svih strana.

Stavimo ih u odgovarajuću posudu sa poklopcem ili u kesu i stavljamo u frižider na bar 30 minuta da se začine.

Kaf odstoje u začinima dovoljo vremena, namažemol ih obilno maslinovim uljem i možemo ponovo ostaviti u frižideru (najbolje celu noć) ili da ukljućimo roštilj da se ispeče.

Pečemo u ugrejanoj roštilju, prethodno namazanim slaninom.

Kad se lepo ispeku sa jedne strane, okrećemo na drugu da se ispeku i sa druge.

Serviramo tople sa odgovarajućom salatom i dobro ohlađenim pivom ili vinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: