Način pripreme
Oljuštite jabuke, očistite ih od semenki, narendajte ih na krupno rende i pospite cimetom, promešajte i ostavite sa strane.
Razdvojte belanca od žumanaca. Umutite balanca u penu i lagano dodajte šećer u njih. Redom, jedno po jedno dodajte žumanca, vanilu, toplo mleko, ulje i na kraju pomešano brašno s praškom za pecivo, promešajte u ujednačanu vazdušastu smesu.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U posudu za pečenje veličine 20x40 centimetara postavite papir za pečenje i sipajte pola smese od jaja, stavite u rernu na oko 10 minuta, da uhvati laganu koricu (veoma je važno, jer ja nisam čekala i smesa od jabuka je pala na dole).
Izvadite posudu i ravnomerno pospite nadev. Preko njega rasporedite preostalu polovinu smese od jaja.
Pecite pitu od jabuka dok ne bude gotova, proveravajući je čačkalicom. Ohlađen kolač od jabuka pospite šećerom u prahu.
Komentari