Štrudla sa kruškama i jabukama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79973
16/01/2019
"Skoro kao u pričama - jedinstveno ukusna štrudla napravljena sa minumum sastojaka i truda "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano297
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

/undefined U posudicu stavljamo šećer i cimet i promešamo. Šećer je prema ukusu, ako volite slađe dodajte. Od njega treba malo da nam ostane da pospemo štrudlu odozgo.

Razvijamo kore na stolu. Omekšavamo maslac do blagog tečnog stanja. Očistimo i oljuštimo kruške i jabuke. Narendamo ih na rende.

Pomešamo narendano voće i ocedimo lagano od soka. U njih dodajemo prezle i promešamo. Delimo kore dve po dve. Preko obe kore rukom raspoređujemo voće.

Preko njih posipamo željenu količinu šećera sa cimetom. Slede orasi, ravnomerno raspoređeni. Posipamo odozgo sa 3-4 kašike margarina sa maslacem. Uvijamo u rolat od uže strane.

Isto se ponavlja dok se ne potroše sastojci. U pleh od rerne stavljamo list papira za pečenje. Poređamo u pleh rolate jedan do drugog. Posipamo margarinom.

Skorz odozgo posipao preostalim šećerom sa cimetom. Sečemo oštrim nožem na parčiće. Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne preplane. Poređamo na poslužavnik. Nek vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar