Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Krompir sa mesom u vatrostalnoj posudi

Krompir sa mesom u vatrostalnoj posudi

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Krompir sa mesom u vatrostalnoj posudi
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
3
"Znate li zašto volimo krompir i meso u vatrostalnoj posudi - zato što ne želimo da propustimo ni trenutak spremanja ove đakonije"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 400 g, but
  • krompir - 400 g
  • luk - 1 glavica
  • začini - 1 kašika, mešavina kurkume, bibera, kumina, ljute paprike, soli
  • ulje - 3 kašike
  • voda - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na zalogaje. Oljuštite i isecite krompir na parčiće, kao za prženje.

Isecite luk na sitne kocke. Zagrejte ulje na umerenoj temperaturi na ringli u dubokom tiganju. Zapržite meso oko 5-10 minuta, mešajući povremeno.

Dodajte luk i pržite još oko 5 minuta. Začinite smesom od začina i solju po ukusu.

Dodajte isečen krompir i ponovo dobro promešajte. Sipajte svinjetinu sa krompirom u vatrostalnu posudu. Dodajte malo vode. Pecite oko 40 minuta, na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: