Gnezda od mlevenog mesa sa sosom od pečuraka

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
16/01/2019
"Dodajte ovo jelo u omiljene, jer će vam se zaista mnogo svideti "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano60
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso se pomeša sa jajetom, prezlama, usitnjenim lukom i začinima, oblikuju se gnezda i stavljaju se da se peku.

Kada su skoro gotova, u svako gnezdo se razbija po jedno jaje i stavlja se po parče kačkavalja, zapeče se dok ne bude gotovo.

Pečurke se seku na krupno i stavljaju se u tiganj sa istopljenim maslacem, zaprže se da skoro budu gotove, dodaje se brašno i meša se neprestano, sipa se šolja i po vode ili bujon od pečuraka i ostavlja se dok se ne dobije gladak sos, začinjava se solju i biberom.

Stavite u tanjir po jedno gnezdo i dodajte malo sosa od pečuraka.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar