Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Gnezda»Gnezda od mlevenog mesa sa sosom od pečuraka

Gnezda od mlevenog mesa sa sosom od pečuraka

tsvetoslava kirkovatsvetoslava kirkova
Kuvar
13034541
Gnezda od mlevenog mesa sa sosom od pečuraka3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Dodajte ovo jelo u omiljene, jer će vam se zaista mnogo svideti"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 mala glavica
  • jaja - 1 komad, za mleveno meso
  • prezle - 2 kašike
  • čubar
  • biber
  • kumin
  • jaja - 4 komada, za gnezda
  • kačkavalj - 150 g
  • za sos od pečuraka
  • pečurke - 7 komada
  • brašno - 3 kašike
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso se pomeša sa jajetom, prezlama, usitnjenim lukom i začinima, oblikuju se gnezda i stavljaju se da se peku.

Kada su skoro gotova, u svako gnezdo se razbija po jedno jaje i stavlja se po parče kačkavalja, zapeče se dok ne bude gotovo.

Pečurke se seku na krupno i stavljaju se u tiganj sa istopljenim maslacem, zaprže se da skoro budu gotove, dodaje se brašno i meša se neprestano, sipa se šolja i po vode ili bujon od pečuraka i ostavlja se dok se ne dobije gladak sos, začinjava se solju i biberom.

Stavite u tanjir po jedno gnezdo i dodajte malo sosa od pečuraka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: