Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa neverovatnim sosom

Lazanja sa neverovatnim sosom

Rositsa BorisovaRositsa Borisova
Početnik
111
Lazanja sa neverovatnim sosom
Fotografije: Rositsa Borisova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Znamo da ne možemo da vas iznenadimo sa lazanjom, ali možemo da vas nateramo da se zaljubite u ovu lazanju"

Potrebni sastojci

  • kore za lazanju - 250 g
  • mleveno meso - 500 g
  • paradajz - 400 g, iz konzerve
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • belo vino - 2 - 3 supene kašike (možete zameniti vodom)
  • bujon - 1 kockica, teleći
  • kačkavalj - 300 g
  • origano
  • bosiljak
  • biber
  • beli biber
  • kari
  • so
  • sos Bešamel
  • brašno - 2 supene kašike
  • ulje - 3 supene kašike
  • bei biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Sos za lazanju: U odgovarajućoj posudi propržimo luk i šargarepu sitno sečemo, dodajemo paradajz i začine.

Ostavimo na vatri oko 5-10 minuta. Nakon toga dodajemo mleveno meso i vino. Promešamo dobro i ostavljamo na tihoj vatri dok ne propržimo mleveno meso.

Sos bešamel: U ugrejano ulje dodajemo brašno i dobro promešamo, dodajemo mleko uz neprestano mešanje dok se ne zgusne, dodajemo so i beli biber po ukusu.

U namazani pleh počinjemo da ređamo lazanju - kore, stavljamo od smese i prelivamo sa malo bešamela i tako dok ne potrošmo sve.

Završavamo korama koliko obilno prelivamo bešamel sosom i izrendamo kačkavalj. Ugrevamo rernu na 200 stepeni i pečemo 40-45 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: