Način pripreme
Isecite slaninu na kocke i zapržite je u suvom tiganju. Narendajte parmezan. Isecote mocarelu na kriške.
Kada se slanina zaprži, smanjite ringlu, dodajte maslac i sačekajte da se istopi. Dodajte brašno i mešajte neprestano, da ne ostanu grudvice. Smesa treba da je konzistencije guste kaše.
Sipajte sveže mleko u mlazi po ivici tiganja i mešajte dok se sos ne ujednači i ne postane homogen. Začinite oraščićem, belim biberom i solju i ostavite da provri ponovo i da se dovoljno zgusne. Kada ponovo provri sklonite sa ringle.
Počnite da ređate lazanju. Stavite bešamel na dno posude. Poređajte odozgo gust sloj kora. Pokrijte ponovo sosom. Poređajte parčiće mortadele. Ponovo stavite bešamel sos i pokrijte korama. Poređajte mocarelu i pokrijte poslednjim slojem sosa. Završite narendanim parmezanom.
Pecite lazanju na 200 stepeni jedan sat, dok ne dobije zlatastu koricu.