Način pripreme
Za paradajz sos :
Luk operemo i sitno isečemo. Šargarepu sitno izrendamo. U tiganj stavljamo ulje da se ugreje. Kad se ulje lepo ugreje, stavljamo iseckan luk. Ostavljamo da se dinsta. Nakon toga dodajemo i izrendanu šargarepu.
Promešamo nekoliko puta i dodajemo vino. Ostavljamo da vri sa vinom oko 5 minuta. Nakon toga dodajemo i paradajz sos. Smesu začinimo navedenim začinima po ukusu. Ostavljamo malo da vri, nakon toga dodajemo i mleveno meso. Dobro promešamo. Mleveno meso treba da se izmrvi. Nakon toga skidamo sa vatre.
Za bešamel sos:
Rastopimo maslac u malom tiganju ili maloj šerpi. U rastopljenom maslacu propržimo brašno. Pazimo da brašno ne zagori. Kad propržimo brašno dodajemo sveže mleko. Začinimo navedenim sastojcima po ukusu. Kad smesa provri, neprestano mešamo. Mešamo dok se smesa ne zgusne. Skidamo sa vatre.
Dno i ivice pravougaonog pleha lepo namažemo uljem. Izrendamo krupnije kačkavalj. Ređamo red kora. Odozgo stavljamo sos od paradajza i rendani kačkvalj. Ponovo red kora. Odozgo stavljamo bešamel sos, sos od paradajza i rendani kačkavalj. Ponavljamo dok ne potrošimo količinu sosa. Na poslednji red kora ne stavljamo sos od paradajza. Odozgo stavljamo samo bešamel sos i rendani kačkavalj.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta.