Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Usoljena riba»Usoljeni zubatac

Usoljeni zubatac

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Usoljeni zubatac
Fotografije: Stoyanka Rusenova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Meze smo spremili, sada ostaje da obavestimo goste da ponesu vino"

Potrebni sastojci

  • zubatac - 1 kg
  • so - krupnija
  • biber
  • lovorov list
  • piment
* merne jedinice

Način pripreme

Kada odlučimo da usolimo ribu ona treba da bude sasvim sveža i bez neprijatnog mirisa.

Postoji više načina da se usoli, ali ovaj koji vam predstavljam je sa očišćenom ribom.

Operemo zubatac od sluzi, izvadimo unutrašnjost i ostavljamo da se ocedi.

Posipamo krupnijom soli na dno posude i poređamo zubaticu, oko nje stavljamo biber, piment, lovorov list. I odozgo takođe posipamo krupnijom solju.

Nakon nekoliko dana ćemo videti da u posudi ima vode.

To je zato što so izvlači deo vode od ribe i stvara salamuru.

Ostavljamo ribu da odstoji 4-5 nedelja, vadimo, operemo hladnom vodom i okačimo na provetrivo mesto.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti