Zubatac iz rerne sa senfom

03/12/2018
"Najukusnija riba je ona koja je pripremljena sa mnogo meraka i pojedena sa prijateljima "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano82
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • zubatac - 6 riba
  • senf - 1 supena kašika
  • beli luk - 2 čena
  • soja sos - 1 supena kašika
  • ruj - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • ruzmarin - 1 prstohvat
  • biber
  • so - po ukusu
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu očistite od unutrašnjosti i dobro operite tekućom vodom. Stavite jedan drveni ražnjić kroz oči, a drugi kroz rep tako da bude sa stomakom na gore.

U posudi viljuškom umutite senf, izgnječen beli luk, soja sos, malo soli, biber, maslinovo ulje, sok od limuna i začine.

Sa ovom smesom namažite koren ribe unutra. Stavite u odgovarajući pleh za pečenje.

Pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni 25-30 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Servirajte sa kriškom limuna, prženim krompirom, salatom od paradajza i čašom vina.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar