Način pripreme
Mleveno meso sjediniti sa nabrojanim sastojcima, pokriti ga i ostaviti da prenoći u frižideru.
Mačeve oblikovati na sledeći način: namokriti štapiće za ražnjić, zatim nanizati luk, pa mlevenim mesom obaviti štapić, i pritisnuti ga dlanovima da bi se lepo zalepilo za njega.
Gotove mačeve peći na zagrejanom roštilju.
Garnitura se pravi brzo i lako. Prvo naseći pileći file, pa ga sa lukom i pečurkama staviti da se dinsta u dubokom tiganju.
Dodati i naseckane šargarepe i papriku, kao i opran pirinač. Upržiti ih, pa dodati vodu (u odnosu 1:3). Začiniti univerzalnim začinom, a nakon 5 minuta promešati i dodati grašak i kukuruz.
Često mešati. Kada se voda ispari, dodati soja sos i univerzalni sos. Servirati u odgovarajućim tanjirima, na listu zelene salate.