Način pripreme
Sninjski file isecite na deblje komade. Premažite ih maslinovim uljem, začinite biberom, solju i ostavite dok priprmate garnirung.
Očistite boraniju i isecite na dva dela po dužini. Stavite da se kuva u posoljenoj vodi. U več skuvanu boraniju, dodajte šargarepu iseckanu na providne trakice. Kuvajte još malo dok šargarepa ne omekša.
Resetkastom kašikom izvadite povrće na ubrus i osušite. Napravite 4 snopa i uvije slaninom po sredini. Kroz svako parče slanine provucite čačkalicu.
Ugrejte gril tiganj sa nekoliko kapljica maslinovog ulja. Iseckajte beli luk u tiganj. Kad pusti aromu ga izvadite.
Stavite ponovo maslinovo ulje i stavite snopove da zapeku sa obe strane. Stavite ih u tanjir i izvadite čačkalice. U istom tiganju ispržite filete sa obe strane. Servirajte sa omiljenim sosom.