Pačija supa sa povrćem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
21/01/2019
"Aromatična i bogata supa sa pačijim krilcima koja ugreva i zasićuje!"
Priprema20 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno170 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano62
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pačija krilca - 400 g, gornji deo
  • krompir - 2 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • celer - 1/2 šolje, isečen
  • paradajz - 1 komad
  • beli luk - 1 čen
  • paprika - 1/3
  • rezanca - 2 gnezda
  • so - po ukusu
  • biber - po ukus
  • peršun
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo krilca, stavljamo u vodu i posolimo. Nakon što se meso skuva, procedmo bujon. Meso stavljamo u posudu i iskidamo ga. Proceđeni bujon stavljamo u duboku šerpu na ringlu.

Po proceni možemo da stavimo dve kašike ulja iako je bujon dovoljno ukusan i masan. Očistimo šargarepu i isečemo je. Stavljamo šargarepu unutra. Papriku isečemo na sitno i takođe stavljamo unutra.

Paradajz oljuštimo i isečemo. Dodajemo ga zajedno sa celerom. Očistimo luk i jedan čen belog luka. Isečemo na sitno luk, a čen belog luka na veoma sitno, tek toliko za aromu.

Ostavljamo supu da vri. Začinjavamo solju i biberom. Oljuštimo i operemo krompir, posle ga isečemo na male kocke.

Pred kraj kuvanja supe ih stavljamo, zajedno sa iskidanim pačijim mesom. Kada bude skoro gotova stavljamo i rezance sa peršunom isečenim na sitno. Kuvamo dok ne bude gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar