Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Pečena bundeva»Pečena bundeva sa orašastim plodovima, suvim voćem i rumom

Pečena bundeva sa orašastim plodovima, suvim voćem i rumom

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Inovator
6722212
Pečena bundeva sa orašastim plodovima, suvim voćem i rumom
Fotografije: Viktoriya Afzali
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
130 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"Aroma koja pleni i jedinstveni ukus"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 komad, okrugla
  • ratluk - 1 pakovanje
  • sušeno voće - 250 - 300 g, miks od sušenog voća i orašastih plodova
  • rum - 3 kašičice
  • cimet - 1 kašičica
  • med - 2 kašike (ili šećer)
  • kruška - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Odsecite poklopac na bundevi, kako bi mogla da se lako napuni. Očistite unutrašnjost bundeve i operite je. Ostavite bundevu da se ocedi.

U posudi promešajte miks voća sa rumom. Mešajte oko 15 minuta.

Nasecite ratluk na male komade. Operite i nasecite krušku na kockice. Promešajte sve orašaste plodove i voće u širokoj posudi.

Pospite cimetom i medom. Ponovo dobro promešajte i napunite očišćenu bundevu.

Stavite poklopac na bundevu i sve ubacite u pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 2 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: