Marinada sa votkom za mekane šnicle

Toni AleksovToni AleksovPočetnik
22/01/2019
"Nemojte da se ljutite što trošimo votku - mekane šnicle zaslužuju ovu žrtvu "
Priprema5 min.
Ukupno5 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano69
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • votka - 100 ml
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • sok od limuna - 2 kašike
  • so
  • biber - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • ulje - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk i beli luk očistite i naseckajte na kriške. Stavite ih u posudu zajedno sa ostalim namirnicama i dobro sve promešajte da se smesa ujednači.

U drugu veliku posudu stavite šnicle, premažite ih tečnom marinadom sa obe strane i složite šnicle jednu preko druge.

Posudu poklopite i stavite u frižider na najmanje 6 sati.

Od alkohola, meso postaje mekano i sočno.

Marinada od ove količine namirnica je dovoljna za oko kilogram mesa.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar