Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Jagnjeća džigerica sa lukom i sokom od paradajza

Jagnjeća džigerica sa lukom i sokom od paradajza

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14537687
Jagnjeća džigerica sa lukom i sokom od paradajza
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"I kuvate dok ne postane savršeno ukusno - da li tako piše u receptu"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća džigerica - 250 g, kuvana
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • sok od paradajza - 100 ml
  • belo vino - 20 ml
  • so
  • biber
  • maslac
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte maslac i maslinovo ulje. Dodajte luk isečen na ivice i šargarepu, isečenu na kockice. Kad povrće omekša dodajte kuvanu jagnjeću džigericu.

Dobro promešajte i dodajte sok od paradajza, belo vino, so i biber.

Kuvajte na umerenoj vatri dok voda iz soka od paradajza ne ispari i dok ne ostane na masti.

Po želji možete servirati džigerice posute sitno iseckanim peršunom ili mladim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: