Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorbast Pasulj»Čorbast pasulj sa sokom od paradajza

Čorbast pasulj sa sokom od paradajza

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k241
Čorbast pasulj sa sokom od paradajza
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 8
01/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Pitajte vašu baku, ona će vam reći, da je najukusniji pasulj onaj sa sokom od paradajza"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad
  • paradajz sok - 1/2 l
  • crni luk - 1 glavica
  • ulje - 200 ml
  • brašno - 50 g
  • nana - 1 veza, sveža ili suva
  • aleva paprika
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite oprani pasulj u šerpu sa malo vode, samo koliko sa ga pokrije. Kada voda provri, sipajte 1 kašičicu sode. Ostavite da se kuva dok voda ne požuti, a zatim izbacite vodu.

Sipajte novu vodu, ponovo da pokrije pasulj, kuvajte ponovo i ponovo izbacite vodu.

Kada izbacite 2 vode, sipajte tređu, ali ovoga puta skoro do vrha šerpe. Naseckajte luk i šargarepu, stavite jednu kašiku ulja i sve to promešajte sa pasuljem.

Kada pasulj malo omekša, dodajte i paradajz sok, nanu i so. Kuvajte dok ne bude gotovo.

Upržite brašno u vrelom ulju, dok ne dobije zlatnu boju, iskljušite vatru i dodajte jednu kašiku aleve paprike. Odmah sipajte u pasulj i promešajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: